Wat houdt de Vriendenloterij in?

Op initiatief van Humanitas is in 1989 de VriendenLoterij opgericht. Samen met de Nationale Postcode Loterij valt de loterij onder de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen N.V.

Tot september 2021 viel ook de BankGiro Loterij hieronder. Sinds 16 augustus 2021 hebben de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij hun krachten gebundeld onder de naam VriendenLoterij.

Over de Vriendenloterij

De VriendenLoterij steunt niet alleen organisaties die zich inzetten voor het welzijn van mensen, maar richt zich ook op organisaties die waken over onze rijke cultuur. Denk aan musea, de monumenten bij jou in de buurt of de theatervoorstelling waar jij graag komt. En dus steunt de vriendenloterij óók Theatergroep Renaissance.

Kortom, de VriendenLoterij maakt dankzij jouw deelname nóg meer mogelijk.

De Vriendenloterij werft fondsen voor de goede doelen en culturele partners en geven bekendheid aan hun werk door het organiseren van een loterij.

Alle dagen prijs, elk uur een winnaar

Bij de VriendenLoterij willen ze iedereen blij maken. Daarom hebben ze elke maand meer dan 250.000 winnaars van prachtige prijzen en wint 1 iemand zelfs € 1 MILJOEN! Je kunt elke dag horen of jij € 10.000,- wint. En zelfs élk uur of je de winnaar bent van € 1.000,-. Zo zorgen ze dat door heel Nederland elke dag voor iemand wel wat te vieren valt.

Sinds 2024 zijn wij aangesloten bij de Vriendenloterij

Sinds januari 2024 is Theatergroep Renaissance aangesloten bij de Vriendenloterij. Dit betekent dat 40% van elk lot, dat onze organisatie als goed doel heeft aangemeld, naar onze theatergroep gaat.

Ons registratienummer bij de Vriendenloterij is 21190

Ben je al lid

van de Vriendenloterij?

ben je al lid van de Vriendenloterij en wil je onze theatergroep graag steunen? Dat kan.

Het enige dat je dan hoeft te doen is contact opnemen met de Vriendenloterij en onze theatergroep verbinden aan jouw lot(en). Ons registratienummer is 21190.

Kijk voor alle contactmogelijkheden op https://faq.vriendenloterij.nl/contact

Ben je nog geen lid

van de Vriendenloterij?

Als je nog kans wilt maken op mooie prijzen kun je lid wortden van de Vriendenloterij via https://www.vriendenloterij.nl/meespelen en geef onze theatergroep op als goed doel. Ons registratienummer is 21190.

“When one gives, two get happy”

De Grote Clubactie

Verenigingen hebben het moeilijk: tijd en geld zijn schaars door minder leden en minder fondsen. Tegelijkertijd is er de hang naar verbondenheid, rondom een gemeenschappelijk gedeelde interesse. Daarin kunnen en zullen verenigingen een belangrijke rol blijven spelen en zien we de Grote Clubactie als een belangrijk hulpmiddel voor ons als vereniging.

Elk jaar verkopen wij loten met de Grote Clubactie. De vereniging zet samen de schouders eronder! We hopen op een mooie opbrengst voor diverse doeleinden om onze vereniging mooier, groter en professioneler te maken. De landelijke startdatum van de Grote Clubactie is op zaterdag 23 september 2024

Hoe werkt het

Een lot kost € 3,-. Hiervan gaat 80% (€ 2,40 per lot) direct naar onze clubkas. Onze leden en deelnemers verkopen loten aan vrienden, familie en buurtgenoten, gaan langs de deuren en/of delen een verkooplink via Whatsapp en social media.

Koop loten en steun onze vereniging

Je maakt ook nog eens kans op mooie prijzen.

Vorig jaar haalden we €165,= op. Dit jaar hopen we weer op zo’n mooi, of zelfs nog hoger bedrag!

De Grote Clubactie 2024 komt eraan

Vanaf zaterdag 21 september 2024 is het weer zover.
Houdt onze website en socials in de gaten voor meer info

Wie steun jij?

Klik op een foto om loten te kopen

Koop een SUPERlot

en maak 50x kans op mooie prijzen

“Everyone can experience the joy and blessing of generosity; because everyone has something to give.”

– Jan Grace –

Support Actie

Onderdeel van de Grote Clubactie

Met de Supportactie zamelen we structureel geld in voor onze organisatie.

De Supportactie en Theatergroep Renaissance

De Supportactie biedt ons een manier om structureel inkomsten op te halen voor ons doel. Via de Supportactie-loterij steun jij ons als supporter met één of meerdere loten van € 5,50 per maand. Hiervan gaat 80% naar onze organisatie. Hiermee help jij Theatergroep Renaissance én maak je iedere maand kans op mooie prijzen.